Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Sony VAIO SV-P132A1CM

Μπορεί από τότε που η Intel δημιούργησε την κατηγορία των Ultrabooks να έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά δεκάδες μοντέλα τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές που είχε θέσει η εταιρεία, όμως, όπως και να το κάνουμε, Ultrabook από Ultrabook διαφέρει. Η Sony, με τη σειρά Vaio Pro, θέλησε να δώσει στο καταναλωτικό κοινό ένα ξεχωριστό προϊόν και να αφήσει για μία ακόμη φορά το στίγμα της στην κατηγορία.
Ομολογουμένως, βλέποντας το SVP121A1CΜ, το κατάφερε. Γιατί δεν είναι λίγο να βλέπεις μπροστά σου έναν φορητό 13 ιντσών με πάχος 17 χιλιοστών και βάρος που μόλις ξεπερνά το 1 κιλό. Για να το καταφέρει αυτό, η εταιρεία επιστράτευσε την τεχνογνωσία χρόνων στη κατασκευή laptops από εξωτικά υλικά, και το P132A1CM διαθέτει σώμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα με αποτέλεσμα να είναι κατά 47% ελαφρύτερο και κατά 25% ανθεκτικότερο από ένα αντίστοιχο laptop με σασί από αλουμίνιο. Κι επειδή όλοι έχουν την τάση –δικαιολογημένα– να συγκρίνουν τα Ultabooks με το MacBook Air, τονίζουμε πως το φορητό της Sony παραμένει ελαφρύτερο κατά 28% από το ολοκαίνουριο MacBook Air.
Το σασί είναι το μισό της εξίσωσης, καθώς για να είναι εφικτός ο συνδυασμός ισχύος και σωστής θερμικής συμπεριφοράς σε τόσο μικρό όγκο, απαιτείται κι ένας εξίσου ικανός επεξεργαστής. Εδώ μπαίνει στο προσκήνιο η Intel, με τους τέταρτης γενιάς επεξεργαστές Core. Η Sony, για τη σύνθεση που είχαμε στη διάθεσή μας, έχει επιλέξει τον Core i5-4200U με δύο πυρήνες χρονισμένους στα 1,6GHz [2,6GHz με Turbo], με υποστήριξη HyperThreading. Η ενσωματωμένη μνήμη ανέρχεται στα 4GB, δυστυχώς χωρίς δυνατότητα επέκτασης, ενώ ένα SSD στα 128GB είναι το κύριο αποθηκευτικό μέσο.
Από πλευράς συνδεσιμότητας, δεν είχαμε κάποιο παράπονο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Δύο θύρες USB 3.0, ένας αναγνώστης για κάρτες μνήμης SD, Bluetooth 4.0, ΝFC και μία έξοδος HDMI θα καλύψουν τις βασικές σας ανάγκες. Το πληκτρολόγιο διαθέτει διακριτικό οπίσθιο φωτισμό, το touchpad υποστηρίζει gestures, ενώ αφής είναι και η τεχνολογίας Triluminos full HD οθόνη.
Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, περιμέναμε καλύτερη μέτρηση στην αυτονομία, και στο σενάριο Balanced του PowerMark τής Futuremark το P132A1CM έσβησε στις 4 ώρες, μέτρηση που πραγματοποιείται με τη φωτεινότητα στο μέγιστο. Έστω κι έτσι όμως, δύσκολα θα πιάσει τις έως 8 ώρες αυτονομίας που διαφημίζει η Sony.
Η ισχύς, πάντως, είναι ικανοποιητική για εφαρμογές γραφείου. Η οθόνη πολύ υψηλή αντίθεση [1.020:1] όμως θα θέλαμε υψηλότερη φωτεινότητα από τα 212cd/m2.
Τελικά, το SVP1321ACM εντυπωσιάζει χάρη στο χαμηλό βάρος και την ποιότητα κατασκευής του και, αν θέλετε το πιο ελαφρύ Ultrabook της αγοράς, δεν χρειάζεται να κοιτάξετε παραπέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου